Di Canio trekt eigen knip voor behoud huurlingen
"Nu heb ik iets minder geld als ik dood ga"

Di Canio trekt eigen knip voor behoud huurlingen

07-01-2013 10:34

John Bostock (Tottenham Hotspur), Danny Hollands (Charlton Athletic) en Chris Martin (Norwich City) keren deze week terug naar hun eigenlijke werkgevers. Het Swindon-bestuur weigert Di Canio extra geld te geven om de voetballers opnieuw op huurbasis te strikken. Di Canio, bekend met de penibele financiële situatie van de club, komt nu zelf met een oplossing op de proppen.

"Ik zal er alles aan doen om hem te behouden, ik investeer zelfs mijn eigen geld", zegt Di Canio. "Ik betaal zo'n 40.000 euro uit eigen zak om hen hier zo lang als wij willen te houden want ik geef om deze club en ik wil winnen. Ik weet zeker dat we met hen in de selectie een grotere kans hebben om te winnen." Di Canio leidde Swindon afgelopen seizoen in zijn eerste jaar direct terug naar de League One.

"Ik ga niet mijn huizen in Italië verkopen, maar ik wil deze spelers wel behouden", vervolgt Di Canio, die met Swindon op een vijfde plek in de competitie staat. "Als ik ooit dood ga heb ik iets minder geld op mijn rekening staan, maar wel de overwinningen als manager. Ik heb in het verleden veel geld uitgegeven aan advocaten, moet je nagaan wat ik overheb voor mijn spelers."