Stekelenburg moet zo snel mogelijk weg bij AS Roma
Van Breukelen: "Carrière als Van der Sar kan"

"Stekelenburg moet zo snel mogelijk weg bij AS Roma"

09-01-2013 10:18

Volgens Van Breukelen behoort een carrièreverloop als Edwin van der Sar tot de mogelijkheden voor Stekelenburg. "Die maakte een mislukt avontuur bij Juventus mee, maar daarna ging het alleen maar beter", aldus de oud-doelman in Sp!ts. "Zijn periode bij Fulham was nog niet al te best, maar bij Oranje bleef hij goed keepen en verdiende toen een prachtige transfer naar Manchester United waar hij het geweldig heeft gedaan."

"Ik weet zeker dat een dergelijk scenario ook voor Maarten in het verschiet ligt. Hij moet zo snel mogelijk weg bij AS Roma, zodat hij weer in een nieuwe en verfrissende omgeving terechtkomt. Dan komt alles goed. Hij zit nu in een dipje, meer is het niet. Bij Ajax heeft hij het op een gegeven moment ook moeilijk gehad als tweede doelman. Toen kwam hij ijzersterk terug", besluit Van Breukelen.

Zaakwaarnemer Rob Jansen was dinsdag ook in Rome voor de gesprekken met de clubleiding. "We hebben om de tafel gezeten en het gesprek verliep op fatsoenlijke en relaxte wijze. Er is veel besproken, ook met het oog het WK waar Maarten zwaar aan tilt. Want als hij bij AS Roma tweede keus blijft gaan we nú weg. Niet in de zomer. Daarnaast is hij een te dure speler om in Rome op de bank te zitten. Er moet nu een oplossing komen", zei hij tegen Voetbal International.