Djuricic: Zie dat het team nu echte groep is
Middenvelder van Heerenveen wil hard werken voor resultaat

Djuricic: "Zie dat het team nu echte groep is"

09-01-2013 15:51

In Portugal bereidt Heerenveen zich voor op het tweede deel van de competitie, waarin de club nu dertiende staat. Maar ondertussen duikt de naam van Djuricic regelmatig op in verband met een transfer. "We zijn hier om ons goed voor te bereiden en dat doe ik dus. Ik heb geleerd om me met de rest niet te bemoeien. Het is de voetballerij, ik ben prof en ik wil daarom nu voor Heerenveen mijn best doen. De rest zien we later wel", reageert de jonge Serviër op de clubsite.

Hard werken doet de spelmaker graag en dat is ook de insteek van het trainingskamp, zegt Djuricic. De tweede seizoenshelft moet namelijk beter dan de eerste. "Ik werk graag hard en als het even kan, train ik ook nog iets extra’s. ’s Ochtends in de gym bijvoorbeeld. Zo’n strandloop is zwaar, maar ik doe het graag. Het hoort erbij. Nu moeten we de juiste basis leggen voor het vervolg."

Wat Djuricic al wel gezien heeft, is dat het gevoel goed is. Heerenveen verloor voor de winterstop na strafschoppen in de KNVB Beker van Feyenoord (2-2) en won in de Eredivisie van Vitesse (2-1). "Ik zie hier dat het team nu een echte groep is. We willen voor elkaar werken en zien elkaars kwaliteiten", vertelt de twintigjarige international.

"Een trainingskamp is altijd goed om samen hard te werken, als je maar de goede kant op werkt", vervolgt Djuricic. "Dat moet nu ook, want we realiseren ons dat de tweede seizoenshelft veel beter moet. We hebben het laten liggen, maar de wedstrijden tegen Feyenoord en Vitesse geven ons vertrouwen. Maar het moet wel gebeuren. De komende wedstrijden zijn belangrijk, dus we moeten er straks staan. Dat kan alleen door je goed voor te bereiden."