Mancini motiveert Tévez met ode aan Van Persie
"We weten dat we door moeten blijven vechten"

Mancini motiveert Tévez met ode aan Van Persie

10-01-2013 10:43

Volgens Mancini zou Van Persie goed kunnen aantonen dat juist hij het verschil maakt tussen City en Manchester United, die ook dit seizoen weer verwikkeld zijn in een strijd om de Engelse landstitel. Sinds zijn overstap van Arsenal naar United groeide Van Persie uit tot een revelatie. Alleen al in de Premier League scoorde hij zestien keer.

En aan doelpunten ontbreekt het bij de aanvalslinie van City. In de ogen van Mancini scoren zijn aanvallers te weinig om wedstrijden voortijdig in het slot te kunnen gooien. Tévez wil zijn coach op het veld van repliek voorzien. "Die woorden zijn een grote motivatie voor de aanvallers. We weten dat we door moeten blijven vechten", zegt Tévez.

"United verloor afgelopen seizoen een paar wedstrijden en toen zaten wij weer op het juiste spoor. Dus we blijven doen wat we moeten doen. Er is een lange weg te gaan en nog veel wedstrijden te spelen. De emotie in de Premier League zorgt ervoor dat het altijd een gevecht tot het bittere eind is. Als United één keer verliest, komen we dichtbij. Dat weten zij ook."