Chelsea klopt Stoke dankzij schlemiel Walters
Walters maakt twee eigen doelpunten

Chelsea klopt Stoke dankzij schlemiel Walters

12-01-2013 17:53
10

Chelsea was in de eerste helft de betere partij en kreeg daarvoor in de blessuretijd de beloning, want een voorzet van Cesar Azpilicueta werd door de ongelukkige Walters in zijn eigen doel gewerkt. Een kwartier na rust was het weer raak voor Walters, die toen een Chelsea-corner tot doelpunt promoveerde. Daarmee was het leed voor de Stoke-aanvaller niet geleden, want hij miste ook nog eens een penalty.

Door een penalty van Frank Lampard benute Chelsea het duel een paar minuten later. Een kwartier voor tijd scoorde Eden Hazard de mooiste goal van de avond, met een knal van de rand van de zestien.

Everton-Swansea City 0-0
Swansea City hield een verdienstelijk punt over aan het lastige uitduel met Everton.

Swansea, waar Michel Vorm, Kemy Agustien, Jonathan de Guzman (invaller) en Dwight Tiendalli in actie kwamen, kwam voor rust het dichtste bij een goal. Topscorer Michu raakte de lat. De meeste kansen waren echter voor Everton. Vooral Leon Osman en Nikica Jelavic misten flinke kansen.

Dat gebeurde allemaal voor rust. Na de pauze zorgden beide ploegen voor veel minder spektakel. Marouane Fellaini stelde vlak voor tijd doelman Vorm op de proef en de Nederlander reageerde met een uitstekende redding, waardoor Swansea een verdienstelijk punt meeneemt naar Wales. Swansea staat negende, terwijl Everton vijfde is.

Overige uitslagen
Fulham - Wigan Athletic 1-1
Aston Villa - Southampton 0-1
Norwich City - Newcastle United 0-0
Sunderland - West Ham United 3-0
Reading - West Bromwich Albion 3-2