Verhoek: ADO Den Haag, dat blijft mijn club hè
"Natuurlijk wil ik slagen bij Stade Rennes"

Verhoek: "ADO Den Haag, dat blijft mijn club hè"

24-01-2013 11:26

Na een loodzwaar trainingskamp in Turkije ("Die zware arbeid is alleen maar lekker. Ik ben onwijs fit.") staat het vizier van Frankfurt gericht op de hervatting van de 2. Bundesliga, waarin de club op een achtste plaats staat. Basisspeler Verhoek heeft z'n draai inmiddels gevonden.

"Toen ik hier na de zomer kwam, moest ik wennen aan de nieuwe omgeving. Ik moest het doen met invalbeurtjes van een paar minuten. De laatste negen wedstrijden voor de winterstop stond ik in de basis en maakte ik zes goals", zegt Verhoek in gesprek met het Algemeen Dagblad. De grootsheid van de 2. Bundesliga wordt in Nederland onderschat, meent de spits.

"In Nederland is niet veel aandacht voor deze competitie. Maar qua niveau kun je het vergelijken met de Eredivisie. En dan heb ik het nog niet eens over de sfeer. We spelen tegen clubs als Köln, Kaiserslautern en Hertha BSC. Daar zitten gewoon 50.000 mensen op de tribune. Die clubs nemen duizenden supporters mee naar uitwedstrijden. Prachtig", aldus Verhoek, die tot 2015 onder contract staat bij Stade Rennes.

"Natuurlijk wil ik slagen bij Stade Rennes", zegt Verhoek, die afgelopen seizoen nog verhuurd werd aan ADO Den Haag. "Maar het belangrijkste is dat ik een keer drie, vier jaar achter elkaar bij dezelfde club ga spelen. De tweede seizoenshelft wil ik me weer laten gelden. Misschien komt er dan wel interesse van andere Duitse clubs."

De liefde voor ADO Den Haag blijft altijd. "Dat blijft mijn club, hè. Ik ben er opgegroeid. Gelukkig heb ik hier een satellietschotel. Ik kijk alle wedstrijden van ADO dus op Eredivisie Live. Mooi dat ze zevende staan. Of ik ooit nog voor ADO zal spelen? Daar blijf ik altijd voor open staan", besluit Verhoek in het AD.