VP’s topnieuws: Chaos bij Real, Willie naar huis
Het belangrijkste nieuws van vandaag op een rij

VP’s topnieuws: Chaos bij Real, Willie naar huis

24-01-2013 20:10

De actie van Eden Hazard woensdag in de bekerwedstrijd tegen Swansea City was ook donderdag veelbesproken, vooral in Engeland. Het trappen van de ballenjongen, die overigens erg gretig bleef liggen, leidde tot excuses bij Hazard én Chelsea. Joey Barton, door QPR verhuurd aan Olympique Marseille, ventileerde zijn mening via Twitter. ‘Het enige slechte dat Hazard deed, was dat hij hem niet harder trapte’.

Alarmfase één bij alle mediaredacties in Spanje vanochtend. Een persconferentie van Real Madrid-president Florentino Perez, dat gebeurt niet vaak. Wetende dat er in Marca bericht werd over een ultimatum van enkele spelers richting José Mourinho, waren de ontslaggeruchten simpel te verklaren. De uitkomst van de persco? “Het verhaal is gelogen”. En zo droop het Spaanse journaille af. Geen ontslag van The Special One.

We blijven even in Madrid, want Casillas kwam niet alleen in het nieuws door het artikel in Marca. De sluitpost ligt er zes tot tien weken uit met een gebroken middenhandsbeentje. Onder meer de kraker in de Champions League tegen Manchester United gaat aan zijn neus voorbij. Gelukkig voor Real heeft Mourinho ontzettend veel vertrouwen in tweede doelman Antonio Adan.

"Ik wil vertrekken. Punt", zei Jeffrey Gouweleeuw dit weekend nog, hopend op een transfer naar AZ. Zo bezien zal zijn wereld donderdag een beetje zijn ingestort toen Gertjan Verbeek een transfer van Gouweleeuw een gepasseerd station noemde. Marco van Basten lijkt te maken te krijgen met een teleurgestelde speler na het mislopen van een transfer. Succes Marco. Punt.

Maarten Stekelenburg zag woensdag dat hij opnieuw niet bij de selectie van het Nederlands elftal zat, donderdag doorbrak hij het stilzwijgen in de pers. Via het bureau van zijn zaakwaarnemer Rob Jansen laat Steek weten ongelooflijk te balen van zijn reserverol. Immers, over anderhalf jaar is het WK in Brazilië en als het zo doorgaat, bekijkt de doelman dat toernooi vanuit zijn woonkamer.

Willie Overtoom keert terug bij zijn oude club AZ, zoveel is inmiddels duidelijk. De middenvelder tekent een contract voor 3,5 jaar en vertrekt per direct, bevestigt zijn oude club Heracles Almelo. Overigens, de komst van Overtoom staat los van een vertrek van Adam Maher, haastte AZ zich te zeggen.

Elke dag wijzen we jullie in deze rubriek ook op één van de filmpjes op onze Facebook-pagina. Vandaag was het zéér opmerkelijk hoe een voetballer van het Thaise Muangthong United  probeerde om een vrije trap met een schwalbe-aanloop te introduceren. Het mislukte hopeloos, maar leverde wel leuke beelden op.