Dragende Overtoom: Spelen en vlammen bij AZ
AZ maakt terugkeer middenvelder officieel

Dragende Overtoom: "Spelen en vlammen bij AZ"

28-01-2013 12:46
1

Alle partijen bereikten afgelopen week reeds een akkoord over de transfer van Overtoom, die in het verleden langdurig deel uitmaakte van de jeugdopleiding van AZ. Zijn debuut in de Eredivisie maakte hij echter in het shirt van Heracles. Namens de club uit Almelo speelde hij 144 wedstrijden, waarin hij 39 keer het net vond. Overtoom was in het bezit van een aflopend contract.

"We zijn erg tevreden dat we Willie Overtoom per direct aan onze selectie hebben toegevoegd", reageert directeur voetbalzaken Earnest Stewart tevreden op de officiële website van AZ. "Willie is al jarenlang een dragende speler voor Heracles in de Eredivisie. Hij is multifunctioneel en brengt veel snelheid, creativiteit en scorend vermogen met zich mee. Daarnaast is hij dreigend bij standaardsituaties. Willie heeft het vermogen om een wedstrijd open te breken."

"Voordat ik met AZ ging praten, waren de clubs er al uit", zegt Overtoom. "Daarna was het een kleine moeite om zelf rond te komen met de club. Ik geef mezelf tijd om me in het team te spelen, er is altijd tijd nodig om aan een nieuwe club te wennen. Maar ik wil gewoon spelen en vlammen. Onder Gertjan Verbeek heb ik bij Heracles een goede periode gehad. Hij heeft altijd veel vertrouwen in me gehad en dat heb ik terugbetaald. Dat hoop ik nu weer te doen."