Keita vecht voor Mali: Ons land lijdt veel pijn
"Ik krijg kippenvel wanneer ik over Mali spreek"

Keita vecht voor Mali: "Ons land lijdt veel pijn"

29-01-2013 13:27
1

Mali plaatste zich maandag voor de kwartfinales van het toernooi in Zuid-Afrika. Een positieve afleiding van de situatie in het land waar de Franse troepenmacht lijnrecht tegenover Islamitische opstandelingen in het noorden van Mali staan. "Persoonlijke medailles interesseren me niets, ik wil maar één ding en dat is mijn land plezier schenken", zegt aanvoerder Seydou Keita.

"Het doet me deugd om het veld op te lopen met mijn jonge teamgenoten in de kleuren van Mali", gaat de 33-jarige oud-speler van FC Barcelona verder. "Het land maakt moeilijke tijden door, maar ik denk dat het feit dat wij ons geplaatst hebben voor de kwartfinales van de Afrika Cup de mensen veel blijdschap geeft", vervolgt Keita, die momenteel in China speelt bij Dalian Aerbin.

Keita vestigde de aandacht op de situatie in zijn land door na de eerste twee wedstrijden een t-shirt te tonen met daarop de tekst 'Vrede in ons land'. "Mali maakt de moeilijkste periode uit de geschiedenis van het land mee. De regering probeert al zijn territorium terug te winnen. Ik krijg kippenvel wanneer ik over Mali spreek. Niets is te vergelijken met een land dat lijdt blijdschap schenken."