Ferguson waakt voor 'waardeloze mentaliteit'
"Er zijn geen makkelijke wedstrijden in Engeland"

Ferguson waakt voor 'waardeloze mentaliteit'

30-01-2013 17:03

Manchester United krijgt de komende periode een goede kans om zijn voorsprong in de Premier League uit te breiden. Pas in april treft de club een titelconcurrent. Dan komt Manchester City naar Old Trafford. Mocht United deze week zijn wedstrijd tegen Southampton weten te winnen groeit het gat tot zeven punten met de nummer twee.

"Een blik op de komende wedstrijden en de stand in de competitie laat sommige fans misschien kwijlen want, met uitzondering van Everton, hebben we een reeks wedstrijden tegen teams uit het rechterrijtje", zegt Ferguson woensdag. "Sommigen zullen denken dat ons dit de kans geeft om de schroeven aan te draaien en onze concurrenten onder grote druk te zetten."

"Ik ben het ermee eens dat we in een vitale periode van het seizoen zitten en dat we in deze drukke tijd de punten moeten blijven pakken. Maar laten we onszelf niet voor de gek houden dat we nu in deze fase makkelijkere wedstrijden te spelen hebben. Dat zou een dramatische instelling zijn en als we daar aan toegeven, kan ik me geen grotere valkuil voorstellen."

"Er zijn geen eenvoudige wedstrijden in deze competitie", gaat Ferguson verder. "Wanneer clubs hun dag hebben kunnen ze van iedereen winnen. Dat is ons afgelopen seizoen ook overkomen toen we een paar verrassende resultaten om de oren kregen in de laatste fase van de strijd om het kampioenschap."