Anzhi-directeur verbaasd: QPR is gek geworden
"Ik droom dat Samba opnieuw bij Anzhi zal spelen"

Anzhi-directeur verbaasd: "QPR is gek geworden"

12-02-2013 14:51
6

Niet alleen betaalden The R's de Russische club bijna vijftien miljoen euro voor Samba, ook ging de verdediger er financieel niet op achteruit. Tkachenko geeft toe een traan te hebben gelaten om het vertrek van Samba, die volgens de bestuurder tot de beste vijf verdedigers van Europa behoort.

"Bij QPR verdient hij bijna net zoveel als hij deed bij Anzhi. In mijn ogen is QPR gek geworden", zegt Tkachenko. "Iedereen roept dat Samba is weggerend, maar dat is niet waar. Hij heeft geen druk op de club gelegd, totdat QPR 14,5 miljoen euro bood. Dat was de hoogte van de clausule in zijn contract."

"Toen QPR instemde dit bedrag te betalen hebben we een traantje weggepinkt. Hij ook", aldus Tkachenko, die onthult dat Samba vreesde voor de veiligheid van zijn familie in Rusland. "Zijn vertrek had te maken met de dreiging dat hij het contact met zijn kinderen zou verliezen. Dat was een grote tegenslag."

"Chris is een jongen waar we allemaal veel om geven. Daarnaast is hij een hele goede verdediger. Ik denk dat hij één van de beste vijf verdedigers van Europa is. Als we succesvol zijn en in de Champions League spelen, droom ik dat Samba opnieuw speler van Anzhi zal worden."