Napoli keihard onderuit tegen Viktoria Plzen
Tsjechen winnen met duidelijke cijfers in Italië

14-02-2013 21:00
2

De ploeg uit Napels betaalde met de zware nederlaag de prijs voor zowel defensieve als aanvallende fouten. Het is voor de Italiaanse formatie de grootste thuisnederlaag ooit in een Europese wedstrijd. De eerste kans was nog wel voor Goran Pandev, maar zijn inzet werd over de lat getikt. Juan Zuniga zag zijn schot gestopt worden door de doelman. Na een klein halfuur sloeg Viktoria Plzen wel toe. Vladimir Darida schoot vanaf de rand van het strafschopgebied met links raak.

De Tsjechen hielden voor rust Napoli-ster Edinson Cavani goed in bedwangadat Marek Hamsik na rust in het veld was gekomen bij de thuisploeg veranderde dat, maar scoren deed Napoli niet. Zuniga maakte een kostbare fout, waardoor Plzen een tweede treffer kan maken. Hij trapte langs de bal, waardoor Frantisek Rajtoral simpel kon binnen tikken. Napoli zette daarna verder aan, maar liet kans op kans liggen. Aan de andere kant wist Stanislav Tecl de buitenspelval slim te ontlopen, om vervolgens koel af te ronden: 0-3.