McClaren breekt niet: Ik geloof in deze club
Engelse coach: "We zitten nu even midden in de storm"

McClaren breekt niet: "Ik geloof in deze club"

16-02-2013 22:00
12

"Ik geloof in deze club en in deze spelers. De ommekeer komt, daarover heb ik geen enkele twijfel. Alleen zitten we nu even midden in de storm. Dat komt vaker voor in voetbal", zegt McClaren zaterdag. De Engelse coach lijkt het verbruid te hebben bij de fans van de club. In Enschede waren witte zakdoekjes en een spandoek met 'Steve go home' te zien.

FC Twente won nog niet sinds de winterstop. McClaren: "Toch waren we er vanavond heel dichtbij. We deden wat we moesten doen, alleen verzuimden we het tweede doelpunt te maken. In de slotfase slaan dan de zenuwen toe. Dat is een gevolg van de situatie waarin we nu verkeren. Daar heeft Willem II van geprofiteerd."

Vooralsnog kan FC Twente maar één ding doen. McClaren: "Dat is hard blijven werken. Dan komen de resultaten vanzelf, dat kan niet anders. We mogen niet opgeven en zeker geen medelijden met onszelf krijgen. We zijn goed genoeg om de weg omhoog terug te vinden. Ik weet wat deze groep kan."

Zo dramatisch was het volgens McClaren ook niet tegen Willem II. "We deden 'the job' tachtig minuten lang goed. Als er niet meer inzit dan 1-0, dan moeten we dat koesteren. Net als vorige week ging het in de slotminuten mis. Toen profiteerde PEC Zwolle, nu Willem II. Wij hadden ze daarvoor niet de gelegenheid mogen geven."