Kawashima baalt van fans: Kom dan naar me toe
Japanse doelman: "Ja, die liederen stoorden me"

Kawashima baalt van fans: "Kom dan naar me toe"

19-02-2013 12:26

De Turkse keeper van Standard kan niet stuk bij de fans van de Rouches, het bestuur denkt daar anders over. Bolat is bij de club in het bezit van een aflopende verbintenis, de directie maakte afgelopen week kenbaar dat Bolat niet meer in actie zal komen voor Standard Luik. Een beslissing die overigens niet naar de zin van trainer Mircea Rednic is. Zijn pogingen om Bolat toch weer bij de selectie te betrekken, liepen op niets uit.

Bolat heeft een rijke geschiedenis onder de lat bij Standard Luik. Eén moment springt eruit. In het belangrijke Champions League-duel met AZ, de toenmalig kampioen van Nederland, kopte hij in 2009 diep in blessuretijd de belangrijke 1-1 tegen de touwen. Voldoende om in de harten van de Waalse fans gesloten te worden. Zij maakten in Brugge hun onvrede kenbaar en vragen om meer respect voor de Turk.

Eerste doelman Kawashima baalt van de gezangen en trekt het zichzelf aan. "Ja, die liederen stoorden me", zegt de eerste doelman van Standard Luik en international van Japan. "Als de supporters niet tevreden zijn over mij, dan zou ik graag hebben dat ze mij dat komen zeggen. Dat lijkt me beter dan de naam van een andere doelman te roepen, die niet eens op het veld staat. Ik speel en ik geef me volledig voor de club."

Kawashima kan uitstekende cijfers weerleggen. De Japanner hield dit seizoen al elf keer zijn doel schoon. "Dat is goed voor mijn vertrouwen en dat van de ploeg. Tegen Cercle moest ik wel niet veel werk opknappen, maar zulke matchen zijn altijd de meest delicate voor een doelman. Je aandacht mag geen moment verslappen. Trouwens, dat ik weinig ballen moet pakken, betekent niet dat ik niets doe. Ik praat constant met mijn verdedigers om ze juist te positioneren."