Vermeer zie je daar niet vaak, Krul dúrft iets
Schrijvers: "Zoet komt eraan, Cillessen vind ik ook goed"

"Vermeer zie je daar niet vaak, Krul dúrft iets"

22-02-2013 11:27

Schrijvers had in zijn carrière bijna een WK-finale gespeeld, maar in de halve finale op het toernooi in 1978 raakte hij geblesseerd. Uiteindelijk kwam Schrijvers, een specialist in de een-tegen-een-situatie, tot 46 interlands.

In het huidige voetbal ziet Schrijvers niet veel keepers meer die op alle fronten heersen. "Neem Vermeer. Een goede keeper op de eigen doellijn, een uitstekende zelfs, maar buiten zijn vijf meter zie je 'm niet vaak. Af en toe gaat-ie er wel uit, en dan zie je 'm twijfelen", zegt Schrijvers in gesprek met OnsOranje.

Er zijn verschillende keepers die Schrijvers kunnen bekoren. "Ik denk dat Jeroen Zoet eraan komt bijvoorbeeld. Een groot talent. En ik vind Jasper Cillessen ook goed. Al speelt hij niet veel bij Ajax. Tim Krul is onderhand een echte Engelse keeper geworden bij Newcastle United. Dat zie ik duidelijk aan hem. Hij dúrft tenminste iets. Net als Michel Vorm. Tim is nog jong, zal nog wel schoonheidsfoutjes maken denk ik, maar op een gegeven moment niet meer. Hij straalt echt wat uit vind ik."

Maarten Stekelenburg, in principe de eerste doelman van Oranje, staat er ook goed op. "In wezen een grandioze keeper als hij vertrouwen heeft. Maakt Maarten een foutje in de eerste minuten, dan durft hij even een tijdje niet. Moet je maar eens op letten. Het is goed voor hem dat hij op dit moment weer minuten mag maken bij AS Roma."