Cruijff genius achter gedachtegoed Laudrup

Cruijff genius achter gedachtegoed Laudrup

Gepubliceerd: vrijdag 22 februari 2013 om 12:56vr 22-02-2013 om 12:56

Laudrup zit in zijn eerste seizoen bij Swansea, nadat hij eerder Brøndby IF, Getafe, Spartak Moskou en Real Mallorca trainde. De coach wordt door zijn goede prestaties met de club uit Wales gelinkt aan onder andere Real Madrid. Laudrup schrijft zijn capaciteiten toe aan het leren van de groten waar hij onder speelde. Johan Cruijff was echter degene die het meest invloedrijk was. Met de Nederlander aan het roer van FC Barcelona won Laudrup in 1992 de eerste Europa Cup 1 in de geschiedenis van de Catalanen.

"Op het veld waren mijn vijf jaar met Cruijff in Barcelona geweldig", zegt Laudrup in The Independent. "Er zijn veel dingen van de trainingen die ik met hem deed, die ik nu ook gebruik. Er zijn ook elementen van Giovanni Trapattoni en voormalig bondscoach van Denemarken Sepp Piontek. Dat zijn de drie die ik noem als mensen mij vragen wie het meeste invloed op me hebben gehad."

Als het aankomt op de finale van zondag, dan komt de kalme houding van Laudrup naar boven. De trainer is niet van plan zijn manschappen te verwarren met allerlei retoriek. "De tactische ontmoeting kan in twee, drie minuten voorbij zijn", vertelt de Deen. "Je hoeft niet te praten over motivatie of wat het voor het team, de club, de fans en zelfs Wales als land betekent. De opstelling vertellen duurt vijftien seconden en daarna kunnen we praten over wat we moeten doen en wat me moeten vermijden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws