Gudelj is overtuigd: Kunnen het AZ lastig maken
Ten Voorde niet inzetbaar, Hadouir snel hersteld

Gudelj is overtuigd: "Kunnen het AZ lastig maken"

22-02-2013 15:47

Gudelj moet het zondag stellen zonder Rick ten Voorde, die een hamstringblessure heeft. Anouar Hadouir, vorige week hard aangepakt, is volgens Gudelj ‘wonderbaarlijk snel’ hersteld. Het gemis van Ten Voorde zal moeten worden opgevangen, maar de reservespelers van NAC staan klaar als het moet, verkondigt de trainer op de clubsite.

"Ik heb het al vaker aangegeven, maar het verschil tussen basisspelers en reservespelers is erg klein. We hebben iedereen hard nodig. Ik ben ervan overtuigd dat er zondag een ploeg staat die het AZ heel erg lastig kan maken", zegt de coach.

In Alkmaar heeft NAC het de laatste jaren goed gedaan. Van de laatste vijf ontmoetingen verloor de ploeg er slechts één. Gudelj: "Dat zijn mooie cijfers, maar die prestaties geven uiteraard geen garanties voor aanstaande zondag. Beide ploegen proberen verzorgd voetbal te spelen. Wij zijn geen ploeg die speelt om niet te verliezen. We hebben de punten hard nodig dus we zullen ook in Alkmaar voor een overwinning gaan."

"Ik vind AZ een goede ploeg hebben, met veel voetballend vermogen. De rangschikking doet misschien anders vermoeden, maar Gertjan Verbeek beschikt over een goede selectie. Wij zullen dus een goede dag moeten hebben om met een goed resultaat huiswaarts te keren."