De Guzman helpt Swansea aan League Cup-zege
Nederlander scoort tweemaal in bekerfinale: 5-0

24-02-2013 18:53

Bradford zorgde dit seizoen voor menig verrassing in Engeland. Het team speelt een relatief anonieme rol in de League Two, het vierde niveau van Engeland, maar reikte desalniettemin tot de eerste bekerfinale sinds 1962. Wigan Athletic, Arsenal en Aston Villa werden allen uitgeschakeld door kleinduimpje.

Swansea, met doelman Michel Vorm als bankzitter, liet zich echter niet verrassen. Nathan Dyer opende de score door in de vijftiende minuut alert raak te schieten nadat een eerste poging nog onschadelijk werd gemaakt door Bradford. De Spanjaard Michu zorgde kort voor rust voor een verdubbeling van de score.

In de tweede helft kwam de formatie van Michael Laudrup ook niet meer in gevaar. Kort na rust gooide Dyer het duel definitief op slot, terwijl Jonathan De Guzman vanaf de stip voor 4-0 zorgde. Bradford-doelman Matt Duke werd wegens de overtreding van het veld gestuurd. De Guzman tekende in de blessuretijd ook nog voor de vijfde treffer.