Real Madrid declasseert Barça in Camp Nou
De Koninklijke finalist na 1-3 zege

Real Madrid declasseert Barça in Camp Nou

26-02-2013 22:54
41

Barça had de intentie om Real vroegtijdig op achterstand te zetten en slaagde bijna in deze opdracht. Lionel Messi had pech dat zijn inzet net aan de verkeerde kant van de paal eindigde. Cristiano Ronaldo wist kort daarna wel te scoren, vanaf de stip. De Portugees werd in het strafschopgebied gevloerd door Gerard Piqué en had zelf weinig moeite om doelman José Manuel Pinto te passeren: 0-1.

Onder aanvoering van Messi ging Barça vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. De Argentijn was zelf dicht bij, maar zijn vrije trap viel opnieuw net aan de verkeerde kant van de paal. Een treffer zou maar beperkt verdiend zijn geweest. De thuisploeg domineerde weliswaar qua balbezit, het voornaamste gevaar kwam van Madrileense zijde.

Een klein kwartier na rust leek Real de bekerstrijd te beslissen. Ángel Di Maria stuitte in eerste instantie nog op doelman Pinto, die vervolgens met lede ogen moest toezien hoe Ronaldo de rebound koelbloedig benutte. Barça kwam er vanaf dat moment nog nauwelijks aan te pas. Raphaël Varane zorgde na een hoekschop zelfs nog voor 0-3.

Pas in de slotminuten wist Barça tegen te scoren. Een schitterende pass van Andrés Iniesta werd tot doelpunt verwerkt door de mee op gekomen Jordi Alba. Een eretreffer, want kort daarna floot scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco voor de laatste keer.