Pi-Air: Ik zie het niet gebeuren, helaas niet
Van Hooijdonk trots op Europese campagne Celtic

Pi-Air: "Ik zie het niet gebeuren, helaas niet"

06-03-2013 17:18
1

Oud-Celtic-aanvaller Pierre van Hooijdonk acht een stunt van de Schotse club ondenkbaar. "Ik zie het niet gebeuren, helaas niet", zegt de voormalig voetballer in gesprek met Voetbal International. "Het is jammer omdat het een oude club van me is waar ik ontzettend veel sympathie voor heb, maar een 3-0 achterstand rechtzetten zit er niet in."

Toch kan Celtic terugkijken op een geslaagd Europees seizoen. "Dit elftal heeft eigenlijk al het maximale bereikt door de groepsfase met FC Barcelona, Spartak Moskou en Benfica te overleven. Door Barça te verslaan zetten ze de wereld op zijn kop. Nu zitten er ook minder Europese topspelers bij Celtic dan vroeger, het is van een minder kaliber."

"Daarom zie ik ze geen drie of vier keer scoren tegen Juventus. De financiën zijn in het Schotse voetbal een probleem, waardoor ze zijn teruggevallen op de Schotse jongens. Die hebben het wel goed gedaan. Op Europees niveau hebben ze uitmuntend gepresteerd, maar nu staan ze voor een haast onrealistische opgave", aldus Pi-Air tegenover VI.