VD Biezen: Niets mag promotie in de weg staan

VD Biezen: "Niets mag promotie in de weg staan"

07-03-2013 11:25
0

"Ons niveau is te vergelijken met  top Jupiler League en onderin Eredivisie", zegt Van der Biezen op de website van Sports Entertainment Group. "Ik speel bij het beste team van de competitie. Het is een grote club, een Traditionsverein met een grote achterban. De laatste weken spelen we constant voor elf- tot twaalfduizend toeschouwers."

Karslruher SC degradeerde vorig seizoen naar het derde niveau. Van der Biezen: "Normaal speelt de club stabiel in de Tweede Bundesliga met af en toe promotie naar de Bundesliga. Het derde niveau is men hier niet gewend. Daarom is het doel om zo snel mogelijk terug te keren. De professionaliteit merk ik in alle geledingen van de club. Niets mag promotie in de weg staan."

Titelstrijd
Op dit moment staat KSC eerste, maar VfL Osnabrück, Arminia Bielefeld, Preußen Münster en Heidenheim staan allemaal binnen vijf punten. Mocht Van der Biezen de titel grijpen, dan is dat voor hem een primeur. "Ik ben nog nooit kampioen geweest", vertelt de 27-jarige spits. "Met Go Ahead Eagles was ik dicht bij promotie via de nacompetitie, maar kwamen we net tekort tegen Willem II (in 2010, red.)."

"Als er een kans is om kampioen te worden, moet het nu gebeuren", denkt de Brabander. "Dat zou toch het mooiste moment in mijn loopbaan kunnen worden. Het moet mogelijk zijn, hoewel er nog tien wedstrijden te spelen zijn. We spelen nog tegen één concurrent, Preußen Münster, en verder tegen lager geklasseerde teams."

Grootsheid
Ook al speelt Van der Biezen op het derde niveau van Duitsland, hij heeft ook daar gezien dat de sport ontzettend leeft. "Voetbal is in Duitsland heel groot", zegt hij. "Dat merk je aan alles. Niet voor niets is de Bundesliga op weg om een van de beste, zo niet de beste, competitie van Europa te worden. De stadions zitten vol, bijna alle wedstrijden zijn uitverkocht."

"In de Tweede Bundesliga spelen clubs als 1. FC Köln en Hertha BSC ook voor veertigduizend man", vervolgt Van der Biezen, die twaalf keer scoorde. "In die competitie wil ik volgend seizoen graag spelen. Promotie is waar ik me nu op focus. Als dat gebeurt, komt er automatisch nog een contractjaar bij en sta ik nog twee jaar onder contract."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie