Tweede neusbreuk Bengtsson: Beter dan enkel
Rendla ondergaat kruisbandoperatie met succes

Tweede neusbreuk Bengtsson: "Beter dan enkel"

12-03-2013 09:55

"Ik verloor veel bloed. Er bleef maar bloed mijn keel in stromen. In het ziekenhuis is mijn neus weer rechtgezet en zijn er hechtingen gezet om het bloeden te stoppen", zegt Bengtsson tegenover De Telegraaf. De verdediger weet niet of hij door de breuk wedstrijden moet missen. "Woensdag moet ik terug naar het ziekenhuis en dan zal ik daar meer over horen."

De eerste keer dit seizoen speelde Bengtsson een week na zijn neusbreuk tegen PSV. De eerste helft met masker, de tweede helft zonder - omdat het hem belemmerde in zijn spel. "De dokter zei wel, dat het gevaarlijk kon zijn als ik er weer een klap op zou krijgen, maar ik kon er niet goed mee spelen." Zelf blijft de voetballer er rustig onder. "Als voetballer kun je beter je neus breken dan je enkel."

Ploeggenoot Andrej Rendla heeft het zwaarder. De 22-jarige Slowaak onderging met goed resultaat een kruisbandoperatie. Het was een nieuwe operatie, nadat een ingreep door de gerenommeerde Amerikaanse chirurg Richard Steadman vorig jaar mislukte. Voor Rendla, bij FC Twente onder contract tot de zomer van 2015, was het alweer zijn vierde kruisbandoperatie in zijn nog prille carrière.