Gerndt weigert plek in nationale ploeg Zweden
Spits is negatieve aandacht in vaderland beu

Gerndt weigert plek in nationale ploeg Zweden

14-03-2013 19:39

Gerndt werd uitgenodigd voor de WK-kwalificatieduels met Ierland en Slowakije, maar zal niet afreizen naar zijn vaderland. De spits van Young Boys is verbolgen over de vele negatieve aandacht die hij in de Zweedse media kreeg toen hij werd opgeroepen voor het nationale elftal. In het verleden werd Gerndt een jaar geschorst door de Zweedse bond vanwege een aanklacht wegens mishandeling tegen hem

"Door de negatieve aandacht rond mijn persoon voel ik me op dit moment niet in staat mijn land te vertegenwoordigen. Daarom is het beter dat ik niet inga op de uitnodiging. Ik vraag begrip voor mijn beslissing", legt Gerndt, die in januari vertrok bij FC Utrecht om in Zwitserland voor Young Boys te gaan spelen, zijn beslissing uit.

Bondscoach Hamrén baalt van het besluit van de technisch vaardige Gerndt. "Het is triest, maar ik kan zijn gevoelens begrijpen en respecteer ook zijn beslissing. Ik wist vooraf dat er reacties zouden komen. Dat was ook de reden dat ik vooraf met hem wilde praten. Hij zei mij te beseffen dat er veel aandacht zou zijn. Maar na het bekend worden van de selectie heeft hij het moeilijk gekregen. Hij acht zich niet in staat naar Zweden te komen en het vereiste niveau te halen."