Twente stopt negatieve reeks in Groningen
Tukkers zegevieren met 0-3 in Stadion Euroborg

17-03-2013 18:18

Ondanks de ruim uitgevallen overwinning kon Twente het aardige spel van vorige week tegen Vitesse geen goed vervolg geven. De Tukkers gingen toen weliswaar met 1-0 onderuit, maar waren voetballend zeker niet de mindere. In Groningen speelde Twente echter weer zoals de weken daarvoor: zonder vertrouwen en ideeën.

Dat het in de eerste helft op 0-1 kwam, mocht dan ook gerust een klein mirakel worden genoemd. Leroy Fer kopte vlak voor rust uit een hoekschop van Dusan Tadic vrij binnen. Het was pas de eerste goal van de middenvelder sinds begin september.

Erg verdiend kon die voorsprong niet genoemd worden. Het eveneens vrij tamme Groningen, dat in de warming-up aanvoerder Kees Kwakman met een kuitblessure zag afhaken, had tot die tijd de betere kansen gehad. Vrij veelzeggend voor de vorm van de ploeg was echter dat die van de voet van linksback Lorenzo Burnet kwamen. Eerst produceerde hij vrij voor doelman Nikolai Michailov een slap rollertje, later schoot hij voorlangs.

De thuisploeg, die aan het eind van het seizoen afscheid neemt van trainer Robert Maaskant, perste er na rust een flink offensief uit. Groningen drong Twente terug tot in het eigen strafschopgebied, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Dat gold aanvankelijk ook voor Twente, waar Nacer Chadli na weken van blessureleed zijn rentree maakte. De Belg kwam 20 minuten voor tijd in het veld voor Joey Pelupessy.

Tien minuten voor tijd was de wedstrijd beslist, nadat de ingevallen Luc Castaignos door Groningen-doelman Marco Bizot werd gestuit. De keeper moest met rood van het veld, waarna Tadic de toegekende strafschop feilloos binnen schoot. Castaignos dikte de score daarna nog aan met de derde treffer van de dag.