Carragher over Real-transfer Owen: Een fout
"Real Madrid bestaat uit politiek"

Carragher over Real-transfer Owen: "Een fout"

21-03-2013 18:57

Carragher speelde voor de desbetreffende overgang jarenlang met Owen in één team. "Hij was simpelweg een grote speler", vertelt de aanvaller in de Daily Mail. "Daarom heeft Real Madrid ook contact opgenomen. Michael en ik deelden een kamer in Amerika tijdens de voorbereiding van Liverpool. Toentertijd vertelde hij me dat Real een bod heeft uitgebracht. Michael wilde er serieus over nadenken."

"Liverpool had Djibril Cissé net gekocht en Milan Baros keerde terug van het EK 2004 als winnaar van de Gouden Schoen. Michael vond dat het tijd was om een frisse uitdaging aan te gaan. Ik heb aangegeven dat hij een fout ging maken, aangezien Real bestaat uit politiek. Hij zou weinig in actie komen."

"Real had Raúl en Ronaldo, die speelden altijd. Om te slagen in Madrid moet je meer zijn dan een topschutter, maar Michael wilde niet wijken. Hij vond zichzelf de beste en wilde slagen in Spanje. In die omstandigheden presteerde hij nog goed. Ondanks de trainerswissels en de beperkte basisplaatsen kwam hij tot zestien wedstrijden in 45 wedstrijden."

"Michael heeft er weinig onderscheidingen behaald, maar zijn reputatie was niet beschadigd. Twaalf maanden later keerde hij terug naar Engeland. Anfield was een optie, maar Newcastle overbood Liverpool", besluit Carragher.