Engelse fans willen 'verrader' Ferdinand niet
"Ze weten niet hoe de vork in de steel zit"

Engelse fans willen 'verrader' Ferdinand niet

23-03-2013 10:52

De Engelsen vulden bij de uitwedstrijd tegen San Marino (0-8 zege) een enorm uitvak. De weer eens opgeroepen Ferdinand ontbrak vrijdag vanwege een 'gedetailleerd medisch schema'. In plaats daarvan vloog de verdediger naar Qatar, waar hij als analist voor Al-Jazeera aan de slag ging.

Ook bondscoach Roy Hodgson had de spreekkoren richting Ferdinand gehoord. "Je moet doof zijn als je ze niet gehoord hebt", zei de keuzeheer, die verder commentaar weigerde. Ferdinand liet vervolgens vanuit de studio in Doha weten dat zijn vijftien uur durende reis naar Qatar geen invloed heeft op zijn trainingsschema.

"Dit werk heb ik ook gedaan toen ik niet was opgeroepen", vertelde de 34-jarige routinier. "Ik heb de behandeling gekregen die ik nodig had en heb nu de kans om te rusten en te herstellen. Dat is dan ook wat ik doe."

"Maar het gaat erom hoe de media het uitlicht. Mensen zeggen dingen, mensen nemen dingen aan, terwijl ze niet weten hoe de vork echt in de steel zit. Ik zal blijven doen wat ik doe, omdat ik weet dat dit het juiste is."