Nigeria ontsnapt aan blamage in WK-kwalificatie
Afrika Cup-winnaar gelijk op met Kenia: 1-1

23-03-2013 20:03

Invaller Nnamdi Oduamadi maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker. Kenneth Omeruo (foto), de verdediger van ADO Den Haag, speelde de hele wedstrijd voor de Nigerianen.

Het was voor Nigeria de eerste interland sinds de gewonnen finale van het toernooi om de Afrika Cup tegen Burkina Faso. Ahmed Musa (ex-VVV) viel na een uur in bij de Super Eagles. Met vijf punten uit drie wedstrijden gaat Nigeria aan kop in groep F, samen met Malawi dat een iets minder doelsaldo heeft.

Samuel Eto'o leidde Kameroen met twee doelpunten langs Togo: 2-1. De vedette van Anzhi Makhachkala, de Russische club van Guus Hiddink, besliste het duel in de 82ste minuut met een benutte strafschop: 2-1. Met zes punten uit drie duels voert Kameroen groep I aan.