Vierde Aussie op weg naar aanbevolen FC Utrecht
Aanvoerder Young Socceroos in beeld bij Europese clubs

Vierde Aussie op weg naar aanbevolen FC Utrecht

25-03-2013 10:45

Antonis, aanvoerder van Jong Australië, mag zich in de belangstelling weten van meerdere Europese clubs. De aanvallende middenvelder liep afgelopen jaar al even stage bij Borussia Mönchengladbach, terwijl in de winterstop het Fulham van Martin Jol voor hem aanklopte in Sydney. De Duitse club is Antonis nog niet vergeten, ook Fulham houdt hem scherp in de gaten.

De jongeling achtte de stap naar het buitenland nog te vroeg en besloot in december zijn contract bij Sydney FC met twee jaar te verlengen, maar volgens The Daily Telegraph zal hij komende zomer naar Europa trekken. FC Utrecht is één van de geïnteresseerde clubs. De club uit de Domstad heeft een goede kijk op de Australische competitie. Eerder haalde FC Utrecht Tommy Oar, Michael Zullo en Adam Sarota al naar Nederland.

Volgens de krant zal Antonis later dit seizoen een stage afleggen bij de Eredivisie-club. Tony Pignata, algemeen directeur van Sydney FC, verwacht dat Antonis hoge ogen zal gooien in Europa. "We zijn nog niet benaderd, maar als het management van Terry iets heeft afgesproken met een club van dat kaliber staan we volledig achter hem", aldus Pignata over de mogelijke stage in Nederland. "Dat is de realiteit van de A-League. En Terry speelt al weken fantastisch, dus ik ben niet verrast door de belangstelling."