Schaken jammert: Langeleegte blijft een begrip
Failliet Veendam gaat Feyenoorder aan het hart

Schaken jammert: "Langeleegte blijft een begrip"

28-03-2013 15:46
3

Dat de club maandag definitief omviel, stemt de Feyenoorder verdrietig. "Pijnlijk, want het is m'n oude cluppie. Ik heb er drie jaar met veel plezier gevoetbald én gewoond", zegt hij tegen VoetbalPrimeur. "Ik ken de club en de mensen als geen ander. Als je dit dan hoort is dat pijnlijk, maar ik ben niet verbaasd omdat ik weet dat het management daar niet optimaal was."

"Anderhalf jaar geleden heb ik meegespeeld in een benefietwedstrijd, toen was het ook al kantje boord. Uiteindelijk kwam het toen goed, maar ik had al het gevoel dat het uitstel van executie zou zijn", vervolgt Schaken. "Het was niet zo dat alles minder geregeld was bij de club. Nee, dat siert Veendam juist. Het hoeft allemaal niet zo professioneel, maar je leest wel eens wat."

"Ik heb nog contact met wat jongens daar en dan merk je dat het niet zo goed gaat. Dat de stekker er nu uitgetrokken is, is heel erg vervelend." Schaken vertrok in de zomer van 2008 naar VVV-Venlo. Daar verdiende hij zijn transfer naar Feyenoord en zijn uiteindelijke Oranje-selectie. "Ik heb heel veel te danken aan Veendam. Ik heb me daar als mens echt ontwikkeld, maar ook als voetballer."

Supportersactie
"De Langeleegte zal voor mij altijd een begrip blijven", jammert Schaken, die op de hoogte is van de supportersactie om Veendam tóch nog te redden. Via donaties hopen zij het tij te kunnen keren. "Ik weet niet wat ik daarvan moet zeggen. Het is natuurlijk top van die supporters, maar er moet structureel iets veranderen bij de club. Als je nu de club redt, sta je over een half jaar weer met hetzelfde probleem."

"Ik heb nog geen tijd gehad om iets over te maken, maar ik ben best bereid om dat te doen. Maar dan denk ik wel dat het verstandig is als er wat geregeld wordt. Anders lees je over een paar weken dat het weer niet is gelukt. Dan kunnen de mensen het geld beter in hun zak houden."