Sparta verliest koppositie in 'feestwedstrijd'

Sparta verliest koppositie in 'feestwedstrijd'

Gepubliceerd: maandag 1 april 2013 om 16:24ma 01-04-2013 om 16:24

De Dijkbewoners zegevierden bij FC Eindhoven en hebben nu twee punten voorsprong op Sparta. Ook MVV en Helmond Sport wipten over de Spartanen heen door zeges bij respectievelijk SC Telstar en FC Den Bosch. Beide ploegen staan in punten gelijk met Volendam. Als Veendam definitief uit de stand van de Jupiler League verdwijnt, verliest MVV echter zes punten.

Op Het Kasteel hing maandag voor de aftrap nog een feestelijke stemming. Onder meer clublegende Barry Hughes was aanwezig. Goed voetbal viel er daarna niet te zien. Na 25 minuten was het Elson Almeida die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Hij liep weg uit de rug van Donovan Slijngard en volleerde knap raak (0-1).

In de laatste twintig minuten voerde Sparta de druk stevig op. Steef Nieuwendaal was heel dicht bij de gelijkmaker. Een rollertje van ver ketste via de paal naast. De grootste kans was voor invaller Paul Gladon, die van dichtbij op Emmen-doelman Peter van der Vlag mikte. In de blessuretijd zag hij een inzet op de lat belanden. De oudste betaald voetbal club van Nederland kende daardoor een zure verjaardag.

Uitslagen Jupiler League:
Sparta Rotterdam-FC Emmen: 0-1 (0-0)
FC Eindhoven-FC Volendam: 0-2 (0-0)
SC Telstar-MVV Maastricht: 1-2 (0-1)
FC Den Bosch-Helmond Sport: 0-2 (0-0)
Fortuna Sittard-Excelsior: 4-2: (2-0)
SC Cambuur-Go Ahead Eagkes: 2-0 (1-0)
FC Oss-Almere City FC: 3-2 (1-1)

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws