Ferguson over RvP: Hoort bij leven van een spits
"Robin heeft geen rust nodig, dat is zeker"

Ferguson over RvP: "Hoort bij leven van een spits"

04-04-2013 14:54
12

"Robin heeft geen rust nodig, dat is zeker", antwoordde Ferguson op de vraag van Sky Sports of Van Persie wellicht overbelast is. "Robin is een sterke jongen met een geweldige fysiek. Het is voor hem teleurstellend dat hij het doelpunt tegen Sunderland niet achter zijn naam kreeg, al begrijp ik het. De bal kreeg een rare touché mee. Maar zijn schot was geweldig. Het was met zoveel venijn geschoten dat de kans op een deflectie groot was."

"De manier waarop hij in scoringskans kwam, was geweldig. De goals komen vanzelf. Alle spitsen hebben periodes van droogte, elke keer hoop je dat het snel voorbij is. Het hoort bij het leven van een spits", vindt Fergie, die zelf ook een spelerscarrière achter de rug heeft. "Maar ik stond nooit lang droog", lachte de Schot.

"Je moet door zo'n periode heen zien te komen en vooral niet het geloof in jezelf verliezen. Mijn vader zei altijd tegen me: je moet de bal gewoon het doel in rossen. Geen balletje opzij of een frivole aanname, gewoon schieten. Dat is wat ikzelf ook altijd tegen spitsen zeg. Als je in de positie komt, zorg dat je de bal goed raakt. Als de keeper 'm pakt, kan je in ieder geval zeggen dat het een mooie redding was."

"Het ligt gevoelig. Het schot dat Robin tegen Sunderland loste was zo goed dat het werkelijk door iedereen aangeraakt kon worden. Zo zie ik het graag." Maandag heeft Van Persie een nieuwe kans. Manchester City komt dan op bezoek op Old Trafford.