VD Gaag: Belenenses te vergelijken met Sparta
Portugese traditieclub eert trainer met oranje uitshirt

VD Gaag: "Belenenses te vergelijken met Sparta"

05-04-2013 11:44
1

Als 'eerbetoon' aan de Nederlandse trainer zal Belenenses komend seizoen zijn uitduels afwerken in een oranje getint tenue. "Het is de bedoeling dat ons alternatieve tenue met een kwinkslag richting mij oranje wordt", zegt Van der Gaag in gesprek met De Telegraaf. De oud-voetballer resideert al sinds 2001 in Portugal, waar hij langdurig actief was als speler voordat hij als trainer aan de slag ging.

Bij Belenenses valt alles op z'n plek. "Je kunt Belenenses vergelijken met Sparta. Dit is ook een club met een grote historie die ver was weggezakt. Het plan was om dit seizoen de basis te leggen, zodat we volgend seizoen om promotie konden spelen. Dat we nu al gepromoveerd zijn, terwijl er nog negen duels op het programma staan, is ver boven verwachting."

Het seizoen kan nog mooier worden voor Van der Gaag, Belenenses ligt stevig op titelkoers. De voorsprong op de nummer twee van de competitie bedraagt negentien punten. De titel kan Van der Gaag bijna niet meer ontgaan. "We hebben iets gepresteerd dat niet echt normaal is", besluit de Nederlander tegenover de krant.