Pastoor: Ik zie AZ als ons voorland
NEC moet punten pakken tegen AZ: "Zijn aan elkaar gewaagd"

Pastoor: "Ik zie AZ als ons voorland"

05-04-2013 16:31

Zondag is AZ de tegenstander in Nijmegen. "We moeten zondag absoluut winnen. NEC kan het zich niet meer veroorloven om nog veel te verliezen", realiseert trainer Alex Pastoor zich in gesprek met Omroep Gelderland. "Het borrelt, hoewel we nog steeds kansrijk zijn om de play-offs te halen."

"We voetballen aardig wat kansen bij elkaar, dus gooien het ook niet helemaal over een andere boeg. Thuis tegen AZ is natuurlijk wel weer een heel andere wedstrijd dan Ajax uit. Ik hou niet zo van het wisselen, maar duidelijk is dat onze wedstrijden nu wel gepaard moeten gaan met punten", aldus Pastoor.

Navarone Foor keert zondag waarschijnlijk terug in de basis. "Hij heeft de weg naar boven weer ingeslagen na een mindere periode. Over zijn invalbeurt tegen Ajax was ik zeer tevreden. Dat gaf vertrouwen. Hij traint ook hartstikke goed, maar zal die investeringen moeten blijven doen."

Tegenstander AZ boekte vorig weekend een gewichtige zege op Heracles Almelo. Pastoor: "We zijn aardig aan elkaar gewaagd denk ik. Ik zie AZ als ons voorland, alleen hebben wij een kleinere portemonnee. Ook zij zijn bezig geweest met het gezond maken van de club. Na het kampioenschap in 2009 is die selectie zo ongeveer helemaal ontmanteld. Dan kan er wel eens een minder jaar tussen zitten."