Breaking news

Löw vertrekt na EK: Duitsland moet na 15 jaar op zoek naar nieuwe bondscoach

'Salary cap' onneembare horde voor fitte Nijland

'Salary cap' onneembare horde voor fitte Nijland

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2013 om 13:00wo 17-04-2013 om 13:00

De oud-speler van FC Groningen maakte Down Under indruk. De club liet in een vroegtijdig stadium weten de huurling ook komend seizoen aan boord te willen houden, de aanbieding van Brisbane Roar was echter van dien aard dat de Nederlander besloot zijn koffers te pakken. Martin Houwen, die samen met Kees Ploegsma jr. de zaken van Nijland behartigt, geeft tekst en uitleg.

"De indicatie die we van Brisbane kregen was 'm niet", vertelt Houwen in gesprek met VoetbalPrimeur. "In Australië wordt met een 'salary cap' gewerkt, clubs mogen voor 23 spelers maximaal 2,5 miljoen euro uitgeven aan salarissen. Twee 'marquee players', één Australiër en een buitenlander, krijgen dispensatie en mogen meer verdienen. Thomas Broich, de Duitse aanvoerder van Brisbane, ligt nog twee seizoenen vast. Dus dan kun je het zelf wel uitrekenen, daar ontkom je niet aan."

"Stef Nijland is gewoon een goede voetballer"
"Het aanbod was voor de club een prima gebaar, maar Stef zou aanzienlijk minder gaan verdienen dan wat hij nu verdient. Op het moment dat de club doorkreeg dat wij niet enthousiast waren over het voorstel, stond hij niet meer in de basis. Een stukje politiek, vermoed ik. Maar dat is mijn waarheid", aldus Houwen, die met Ploegsma en Nijland op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging voor de aanvaller.

Nijland, die door PSV onder meer verhuurd werd aan Willem II en NEC Nijmegen, is na seizoenen waarin fysiek ongemak hem dwarsboomde nu topfit. "Stef zit in een lekker ritme. Hij is transfervrij en Stef Nijland is gewoon een goede voetballer. Hij staat voor veel open, we zullen zien wat de zomer brengt voor Stef", besluit Houwen, die bevestigt dat er interesse is van andere A-League-clubs. Ook de Eredivisie lonkt voor Nijland.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws