Rechter niet mals voor verkeersrecidivist Agustien
"Hij voelt zich beschaamd dat hij in deze situatie verkeert"

Rechter niet mals voor verkeersrecidivist Agustien

18-04-2013 10:41

De oud-speler van onder meer Willem II en AZ moest zich woensdag voor de rechtbank melden, nadat hij de afgelopen periode bij verschillende incidenten betrokken was. Zo reed hij onder meer te hard en pakte hij een rood licht mee. Daarnaast wist hij op vijf momenten volgens de rechter niet te vertellen wíe er achter het stuur van zijn BMW zat. In vier gevallen werd er te hard gereden, één keer werd zijn auto gespot toen deze door een rood licht reed.

"We hebben heel voorzichtig gedacht over hoe we met u om moeten gaan", citeerde The Daily Mail rechter Julie Mallinson tijdens de zitting. "Ik weet zeker dat ik u niet hoef te vertellen dat u op het punt staat uw rijbewijs te verliezen. U bent een zeer invloedrijk persoon. Kinderen kijken naar u op en u behoort een voorbeeld te geven."

Agustien kreeg een rijontzegging van een jaar en een boete van in totaal zo'n vierduizend euro. De advocaat van Agustien, Giles Hayes, liet weten dat het kwijtraken van zijn rijbewijs 'een grote impact op de levensstijl van Agustien' heeft. "Hij voelt zich beschaamd dat hij in deze situatie verkeert", aldus de advocaat.