Feyenoord bevestigt overstap Brard naar Gabala
"Ik hoop dat de club verder kan bouwen op de basis die er nu staat"

Feyenoord bevestigt overstap Brard naar Gabala

18-04-2013 13:24
1

"Ik heb al vaker gezegd dat ik eventueel open zou staan voor een buitenlands avontuur", vertelt Brard op de website van Feyenoord.. "Nadat Gabala zich had gemeld heb ik de afgelopen periode alles op een rijtje gezet en er uiteindelijk voor gekozen om deze uitdaging aan te gaan. Op de eerste plaats omdat de club en de intenties van de mensen waarmee ik heb gesproken mij aanspraken. Daarnaast hoef ik er niet omheen te draaien dat ook het financiële plaatje goed is."

Feyenoord raakt daarmee de persoon kwijt die als leidinggevende de afgelopen jaren veel talenten afleverde aan het eerste elftal. Brard was acht jaar Hoofd Jeugdopleiding. De laatste drie seizoenen kreeg de Feyenoord Academie de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland. De oud-voetballer kijkt dan ook met een goed gevoel terug op die periode.

"Verder bouwen op de basis"
"Ik heb acht heel mooie jaren beleefd, waarin ik met heel goede mensen heb mogen werken", zegt hij.."Dat pakt niemand mij meer af. Ik zal Feyenoord zeker ook na dit seizoen op de voet blijven volgen. Ik hoop dat de club verder kan bouwen op de basis die er nu staat. Ik weet wat dat betreft wat ik achterlaat. Het mooiste wat we naar mijn mening hebben bereikt is de manier waarop we nu met z’n allen werken."

Feyenoord respecteert de keuze van Brard om te vertrekken. "We gunnen hem ook deze nieuwe uitdaging, na een fantastische periode die hij bij Feyenoord heeft gehad", reageert technisch directeur Martin van Geel, die nu op zoek gaat naar een vervanger. "Het is aan ons de taak om alles wat Stanley samen met het hele team op Varkenoord heeft opgebouwd een goed vervolg te geven. Er staat nu een heel goede basis, waaraan we de komende jaren met een nieuw hoofd jeugdopleiding verder zullen gaan bouwen."