Lennon: Stemming kleineert spelers Celtic
Coach baalt van individiuele verkiezing

Lennon: "Stemming kleineert spelers Celtic"

25-04-2013 20:03

Leigh Griffiths (Hibernian), Michael Higdon (Motherwell), Niall McGinn (Aberdeen) en Michael Shinnie (Inverness) zijn genomineerd. Dit tot onbegrip van Lennon, wiens elftal met twee vingers in de neus beslag legde op de landstitel en ook de bekerfinale bereikte. "De uitkomst van de stemmen kleineert alle inspanningen van de spelers. Het is verschrikkelijk", stamelde Lennon.

"Ik kan niet begrijpen waarom Kris Commons, Gary Hooper, Victor Wanyama of Fraser Forster niet genomineerd zijn. We hebben de  halve finale van de League Cup bereikt, de finale van de Schotse beker, de landstitel gewonnen, de laatste zestien van Europa bereikt en ploegen als FC Barcelona en Spartak Moskou verslagen. We staan als land weer op de Europese kaart."

"Stemmen de mensen op de beste of de meest belangrijke speler in Schotland? In mijn optiek is dat een groot verschil. Ik wil de kandidaten absoluut niet onderuit halen, ze hebben allemaal een goed seizoen gedraaid. Maar het is onvoorstelbaar dat niemand van Celtic is genomineerd", aldus Lennon.