Verhalen over Di Canio kloppen allemaal
Esajas: "Als je bijvoorbeeld met je dochtertje naar de dokter moest, had je een probleem"

"Verhalen over Di Canio kloppen allemaal"

29-04-2013 13:31
1

"Ik heb niets goeds te vertellen over die man", zegt Esajas (28) tegen Voetbal International. "Ik kan een heel boek vullen met incidenten en bizarre gebeurtenissen. Een mooie periode was het in ieder geval niet. In het begin speelde ik alles, maar werd van het ene op het andere moment verbannen. En ik denk wel te weten waarom."

"Ik had de club een positief advies gegeven over spits Leon Clarke, mijn beste vriend die ik bij Sheffield heb leren kennen. Clarke en Di Canio konden echter niet met elkaar overweg. Dat ging zelfs zo ver dat ze na het League Cup-duel met Southampton met elkaar op de vuist gingen", verhaalt de clubloze Esajas.

"Ik heb Leon na die wedstrijd zijn spullen gegeven aangezien hij niet eens meer mocht douchen in de kleedkamer", vervolgt de aanvaller. "Vanaf dat moment ben ik zonder uitleg uit de selectie gegooid. Ik trainde met een groepje op een apart veld. Het is ongekend hoe met ons is omgegaan."

Esajas verwijt Di Canio onder meer een gebrek aan menselijkheid. "Als je bijvoorbeeld met je dochtertje naar de dokter moest, had je een probleem. Hij stond dat niet toe. Na het eerste seizoen barstte bij mij de bom. Terwijl de selectie op vakantie was, moesten wij gewoon blijven trainen. Puur en alleen om ons kapot te maken."

"De verhalen over hem in de kranten kloppen allemaal, al zul je uit mijn mond niet horen dat hij een racist is", zegt de donker gekleurde Esajas. "Ik heb na een jaar met pijn in het hart afscheid genomen van de club. Spijt heb ik echter niet, ook niet nu Di Canio maanden geleden is vertrokken. Ik heb mezelf sterk gehouden en daar ben ik trots op."