Engelse clubs trekken aan Utrecht-talent Amrabat
De Kruijff: "Er is alleen gebeld door een tussenpersoon"

Engelse clubs trekken aan Utrecht-talent Amrabat

01-05-2013 15:47
2

Voetbal International meldde afgelopen week dat Amrabat, het jongere broertje van Galatasaray-speler Nordin Amrabat, gevolgd wordt door clubs uit het Verenigd Koninkrijk. Twee clubs hebben die interesse geconcretiseerd. VoetbalPrimeur weet dat Amrabat inmiddels van twee clubs een voorstel heeft ontvangen om een meerjarig contract te tekenen.

Amrabat kan de overstap zonder problemen maken, omdat hij nog geen contract tekende in de Domstad. Wel heeft FC Utrecht recht op een opleidingsvergoeding bij een eventuele transfer van Amrabat. De Eredivisie-club wil de talentvolle middenvelder niet zomaar laten vertrekken, de club is niet van plan in te stemmen met een transfer. Een contractvoorstel bleef nog uit.

De jonge voetballer, een 'nummer tien' met veel dynamiek in zijn spel, lijkt zelf een voorkeur voor een buitenlandse transfer te hebben. Daarnaast moet Amrabat nog een belangrijke toekomstkeuze maken. Amrabat heeft een uitnodiging op zak om met Marokko onder 17 deel te nemen aan het WK, maar twijfelt nog over een interlandcarrière bij 'De Leeuwen van de Atlas' of Nederland.

FC Utrecht is niet op de hoogte van concrete interesse in Amrabat, laat manager spelerszaken Edwin de Kruijff weten aan VoetbalPrimeur. "Er is alleen gebeld door een tussenpersoon, verder is er geen club concreet geworden. Wanneer clubs met Sofyan willen praten, moeten ze zich eerst bij ons melden. Dat is vooralsnog niet gebeurd", aldus De Kruyff, die Amrabat 'een interessante speler' noemt.

"Maar als er geruchten zijn betekent dat niet automatisch dat we hem een contractvoorstel doen. We zitten nu middenin die fase. Sofyan is een interessante speler. We zullen zijn situatie bekijken. Uiteindelijk komt er een advies van het hoofd opleidingen over welke spelers in aanmerking komen voor een contract bij FC Utrecht", aldus De Kruijff.