Suk: Enige positieve is dat ik transfervrij ben
Spits slaat aanbiedingen uit Bulgarije en Australië af

Suk: "Enige positieve is dat ik transfervrij ben"

03-05-2013 11:41

Het zag er prima uit, toen Suk in januari van dit jaar voor Beerschot tekende. Bij Go Ahead Eagles was hij uitgegroeid tot een absolute held van de supporters, maar Suk wilde hogerop. Dat kon bij Beerschot, op dat moment de nummer veertien van de Belgische Jupiler Pro League. "Daarna is het helemaal de foute kant opgegaan", zegt hij tegen VoetbalPrimeur.

De club belandde in degradatiezorgen en had ook financieel grote problemen. "Het enige positieve aan de terugzetting naar de Derde Klasse is dat ik daardoor transfervrij ben. We hebben maandag nog een gesprek bij Beerschot, maar ik ben nu clubloos. Mijn zaakwaarnemer is druk bezig voor volgend seizoen. De clubs wachten het einde van de competitie even af."

Aanbiedingen kreeg Suk al wel. Uit Bulgarije belde Botev Plovdiv en vanuit Australië benaderde Perth Glory hem. Ook zijn vorige club Go Ahead Eagles staat in de rij. "Een dag na de degradatie hadden ze al gebeld. Ik kan altijd terug naar de Eagles, maar dat heeft nu niet mijn voorkeur. Leuk is het wel om te horen dat ze me graag willen hebben. Omdat ik nu niet train, hebben ze ook aangeboden dat ik daar mijn conditie op peil kan houden."

Of hij in België of Nederland terecht komt maakt Suk niet veel uit. "De Belgische competitie is me goed bevallen. Het lijkt qua stijl een beetje op de Premier League, het gaat in snel tempo heen en weer. Maar de Eredivisie zou ook mooi zijn."