Karlsruhe-hit Van der Biezen: Nooit gepromoveerd

Karlsruhe-hit Van der Biezen: "Nooit gepromoveerd"

07-05-2013 13:09
0

De oud-spits van onder meer Go Ahead Eagles speelt een belangrijke rol in het succes van de koploper in de 3. Bundesliga. Van der Biezen scoorde dit seizoen al vijftien keer, hem valt veel eer ten deel in Duitsland. "Maar het belangrijkste is de promotie. Als het zaterdag allemaal klopt tegen Hansa Rostock is dat super voor de hele club", zegt Van der Biezen in gesprek met Fussball.de.

"Promoveren is van het begin van het seizoen het doel van de club. Na de slechte start van het seizoen hebben we een superserie neergezet en zijn we in een flow terechtgekomen. Nu willen we het seizoen in eigen huis bekronen. Ik denk dat wij de beste ploeg van de competitie hebben", aldus Van der Biezen, die zich nog niet helemaal beseft wat een eventuele promotie los zal maken in Karlsruhe.

"Het doel is nog niet bereikt"
"Nee, ik ben in mijn hele leven nog nooit gepromoveerd. Wel heb ik al gehoord dat het stadion zondag helemaal uitverkocht is. Ik hoop dat we met z'n allen een groot feest kunnen vieren. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Maar we moeten ons bewust zijn van één ding: het doel is nog niet bereikt", vertelt Van der Biezen, die een goed beeld heeft van de 2. Bundesliga.

"Ik ben een paar wedstrijden op tv gezien. In de 2. Bundesliga zijn veel goede clubs actief, met grote stadions. Veel van mijn medespelers hebben me al verteld dat het iets heel anders is dan de 3. Bundesliga", zegt Van der Biezen, die afgelopen zomer nog werd afgetest door SC Paderborn nadat hij vertrok bij het Poolse Cracovia Kraków.

Wat was er gebeurd wanneer Paderborn wél met Van der Biezen in zee was gegaan? "Dan had die club nu eerste of tweede gestaan", lacht de spits. "Terugkijkend ben ik heel blij hoe alles gelopen is, ondanks dat het besluit van Paderborn een teleurstelling was. Het bevalt me heel goed in Karlsruhe, en nu heb ik ook nog eens de kans om mijn eerste promotie als voetballer te vieren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie