Jol wil met preses praten over transferbudget
Oefenmeester Fulham wil club stabieler maken

Jol wil met preses praten over transferbudget

11-05-2013 13:32
4

"Iedere manager wil graag wat uit te geven hebben. Dat hebben we ook nodig", aldus Jol tegenover Sky Sports. "In de komende weken zal ik met hem gaan praten en vragen wat hij wil." De Nederlander verwacht ook volgend seizoen hoofdtrainer te zijn van de Londenaren. "Ik denk het wel. Maar wellicht wil de voorzitter in de top-acht gaan spelen. Dan heb ik een probleem", lacht hij.

Jol moest zich dit seizoen voor een groot deel richten op huurlingen en transfervrije spelers. Hij vreest voor volgend seizoen voor eenzelfde scenario. "De club kan het soms tegen je gebruiken. Ze kunnen zeggen dat je het ontzettend goed hebt gedaan in de zomer, met al die huurlingen en transfervrije spelers als Pavel Pogrebnyak. Natuurlijk kunnen we het opnieuw op die manier doen, maar dat is niet erg gezond voor een club."

"Ik zou graag 23- en 24-jarige spelers halen, zoals Moussa Dembele", geeft de oefenmeester aan. "Die kun je beter maken, om vervolgens je financiële middelen te vergroten. Het is niet eenvoudig, omdat je veel geld nodig hebt om spelers te kopen. En als er acht of negen spelers vertrekken, hebben we vijf of zes versterkingen nodig. Hopelijk lukt dat, anders moeten we weer zeer creatief zijn."