Kogeldans: Promotie afhankelijk van bondscoach
"Zou graag weer in Europa voetballen"

Kogeldans: "Promotie afhankelijk van bondscoach"

19-05-2013 09:59

"De huidige bondscoach van Bahrein heeft, zoals ik het begrepen heb aangekondigd dat hij aan wil blijven. Volgens de berichten die ik hoor wil hij dan wel dat zijn salaris verhoogd gaat worden en dat de hoogste afdeling van Bahrein komend seizoen bestaat uit twaalf in plaats van tien clubs. Als de bond akkoord gaar met de hervorming van de competitie promoveren we dus direct en anders niet", aldus Kogeldans tegenover VoetbalPrimeur.

Titelstrijd
East Riffa FC was lang in de race om de titel, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. "Eind april verloren we van de koploper (2-1), ik maakte wel een doelpunt. De lijstaanvoerder werd een week later kampioen tegen Al Ahli, de club van Sergio Parris en Lionel Frederik. Deze twee spelers scoorden wel, maar de eindstand van 4-4 betekende dat wij de titel konden vergeten."

Toekomst
De vraag is waar Kogeldans komend seizoen zijn wedstrijden zal spelen. "Ik laat het allemaal op me afkomen. Ik kan bij East Riffa FC blijven, maar er is ook interesse van andere clubs uit Bahrein. Het is een mooie ervaring om hier te spelen, maar het is wel erg ver weg van huis. Het liefste zou ik weer in Europa voetballen, dat is ook de wens van Parris en Frederik. Eerst moet ik echter hier de klus klaren en promoveren met mijn club, vervolgens zie we wel wat er gaat gebeuren."