Van der Vaart: Moeten ons verder verbeteren
Nederlandse 'kapitän' wil vooruit Hamburger SV

Van der Vaart: "Moeten ons verder verbeteren"

19-05-2013 17:23

"We hebben alles geprobeerd tegen een sterkere tegenstander. Ik kan niemand iets verwijten", aldus Van der Vaart tegenover Hamburger Morgenpost. "We hebben Europees voetbal niet tegen Leverkusen verspeeld. We hadden in de loop van het seizoen veel kansen om de stap omhoog te maken, maar die hebben we telkens verspeeld. Het is gewoonweg onze eigen schuld."

HSV kwam uiteindelijk niet verder dan de zevende plek in de Bundesliga, met drie punten achterstand op de Europese plaatsen. Van der Vaart haalt wel vertrouwen uit de tweede seizoenshelft. "We moeten positief blijven en mogen niet vergeten waar we vandaan komen."

"Ik hoop dat we er in de zomer een paar nieuwe spelers bijkrijgen en daardoor meer kwaliteit in de ploeg zullen hebben", aldus de aanvoerder. "We willen ons verder verbeteren. We zijn nu zevende geworden, dus het moge duidelijk zijn wat er volgend seizoen moet gebeuren. We willen Europa in. Dat moet ons doel zijn. We moeten de aanval zoeken en daar openlijk over durven praten."