CL-ticket voor Sociedad, handhaving Celta
Deportivo, Mallorca en Zaragoza 'exit'

01-06-2013 22:56

In Riazor nam Antoine Griezmann de status van matchwinnaar voor zijn rekening. Na ruim twintig minuten schoot hij de enige treffer van de avond op het scorebord. In het vervolg werd niet meer gescoord, ondanks een tweede gele kaart voor Sociedad-speler Markel Bergara.

Na afloop waren de emotionele verschillen enorm. Sociedad vierde de Champions League-kwalificatie, waar Deportivo zeer teleurgesteld afdroop. De thuisploeg degradeerde door de nederlaag uit de Primera División.

Valencia in mineur
Valencia verspeelde de goede uitgangspunten, twee punten voorsprong en een beter doelsaldo, in Sevilla. De ploeg verloor met 4-3. Álvaro Negredo nam alle vier de doelpunten namens de thuisploeg voor zijn rekening. Namens Valencia, waar Jonas voor rust de rode kaart kreeg, waren Éver Banega en Roberto Soldado (tweemaal) trefzeker.

Celta de Vigo ontsnapt
Voor Celta de Vigo betekende de nederlaag van Deportivo tegen Sociedad goed nieuws. De winnende treffer van Natxo Insa in de thuiswedstrijd tegen Espanyol (1-0) volstond zodoende voor handhaving. Met 37 punten blijft het team net boven de rode streep.

Naast Deportivo zijn ook  Real Zaragoza en Real Mallorca gedegradeerd. De eilandbewoners boekten weliswaar een 4-2 zege op Real Valladolid, maar bleef door de winst van Celta onder de streep. Zaragoza verloor met 1-3 van Atlético Madrid.