KNVB onderzoekt knokpartij in amateurvoetbal
Fans Alphense Boys en Haaglandia massaal op de vuist

KNVB onderzoekt knokpartij in amateurvoetbal

03-06-2013 12:03
5

Het onderzoek begint mogelijk deze week al. De tuchtcommissie van de voetbalbond zal bekijken welke maatregelen gepast zijn tegen betrokkenen. Mogelijk gaat het dan om het schorsen van spelers van de clubs, of het opleggen van geldboetes. Of spelers hun lidmaatschap kwijtraken, is aan de voetbalclubs zelf.

Het nacompetitieduel liep zondag uit op een knokpartij tussen ongeveer tien tot vijftien mensen. De politie moest er aan te pas komen om in te grijpen. Drie supporters werden aangehouden, twee mensen raakten gewond. Een man is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers en arrestanten zijn supporters van beide clubs.

'Het is te triest voor woorden dat mensen gewond zijn geraakt en door de politie zijn aangehouden', zo stelt het bestuur van Alphense Boys. 'Tot dit moment is onduidelijk wat precies de aanleiding is geweest en welke factoren de escalatie hebben veroorzaakt. Het bestuur en bovenal de medewerkers die zich hebben ingespannen om de vechtpartij te sussen, houden aan deze onverkwikkelijke gang van zaken een groot gevoel van machteloosheid over.'

Haaglandia laat in een schriftelijke verklaring weten 'er op te vertrouwen dat de politie en de tuchtrechtelijke organen van de KNVB de situatie op een correcte manier zullen afhandelen'.