Utrecht laat dure Asare gedwongen naar Gent gaan
De Kruijff: "Kunnen vertrek Nana intern opvangen"

Utrecht laat dure Asare gedwongen naar Gent gaan

05-06-2013 17:07
1

FC Utrecht bereikte met Gent een akkoord over de afkoopsom voor Asare, wiens verbintenis doorliep tot de zomer van 2014. "Asare is voor FC Utrecht met zijn voetbaltechnische en tactische kwaliteiten, en zijn enorme loopvermogen, een belangrijke speler geweest de afgelopen jaren", zegt hoofd scouting en spelerszaken Edwin de Kruijff op de website van de club.

"In de situatie waarin wij ons als club op dit moment bevinden, kunnen wij echter niet anders dan in gesprek gaan met clubs die zich melden voor spelers die met hun salaris zwaar op de begroting drukken. Nana is er hier één van. Met KAA Gent zijn we tot goede financiële afspraken gekomen en Nana zelf heeft aangegeven graag terug te keren naar België. Zodoende zijn we tot deze transfer gekomen."

Een vertrek van Asare werd al in de winterstop opgevangen door FC Utrecht. "Afgelopen winter hebben we een voorinvestering gedaan door Jens Toornstra aan te trekken. Bovendien sluit Adam Sarota in de loop van het seizoen weer aan en beschikken we daarnaast ook nog over een aantal jonge talentvolle middenvelders die we de kans willen geven. Dit maakt dat we het vertrek van Nana intern kunnen opvangen."

Asare speelde sinds 2009 bij FC Utrecht. Eerder kwam hij in België uit voor KV Mechelen en FC Antwerp.