Schürrle eerste aankoop van Mourinho bij Chelsea
Leverkusen laat aanvaller gaan na komst Son

Schürrle eerste aankoop van Mourinho bij Chelsea

13-06-2013 14:27
11

Dat melden beide clubs donderdag via de officiële kanalen. Als de laatste formele details worden afgerond en Schürrle ook een persoonlijk akkoord bereikt, tekent hij zijn contract op Stamford Bridge. Bayer Leverkusen heeft de transfer doorgang laten vinden nadat de club Heung-Min Son van Hamburger SV overnam.

Wedden

Meer odds

Vorige week liet de speler al weten graag naar Chelsea te verkassen. "Bepaalde dingen zijn aan mij beloofd. Ik hoop dat Leverkusen zich daaraan houdt. Het hangt dus ook van de club af, maar ik denk dat ik mijn laatste wedstrijd voor Leverkusen heb gespeeld."

Leverkusen benadrukt dat de club niet over één nacht ijs wilde gaan bij de verkoop van de aanvaller. "Wij hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat een overgang van André naar Chelsea alleen door kon gaan als wij een goed alternatief zouden hebben. Die hebben we nu met Son. Daarom staat niets een transfer van André Schürrle nog in de weg."

Schürrle speelde twee seizoenen voor Leverkusen, met wie hij afgelopen seizoen knap derde werd in de Bundesliga. In 34 wedstrijden trof Schürrle elf keer doel.