Feyenoord blij met steun voor bouw nieuwe Kuip
"Hopen dat gemeenteraad tot dezelfde conclusie komt"

Feyenoord blij met steun voor bouw nieuwe Kuip

13-06-2013 14:44
4

De Rotterdamse wethouder Antoinette Laan maakte deze week bekend dat het college voor 165 miljoen garant wil staan voor de bouw van het stadion. Daarnaast wordt een bijdrage van negentig miljoen geleverd om Varkenoord op te knappen.

"Wij zijn blij dat burgemeester en wethouders na grondige bestudering van de plannen net als wij tot de conclusie zijn gekomen dat nieuwbouw verreweg de beste optie is", zegt Gudde. "Wij hopen en vertrouwen erop dat de gemeenteraad binnenkort tot dezelfde conclusie zal komen."

KNVB-directeur Bert van Oostveen liet eerder op de dag al weten dat de voetbalbond eveneens achter het besluit staat. "De UEFA heeft recent alle plannen getoetst. Uit het rapport blijkt dat het huidige stadion - ook na verbouwingen - niet aan de eisen van de UEFA zal kunnen voldoen. Nieuwbouw is dan ook noodzakelijk om de interlands weer in Rotterdam te kunnen laten spelen. Iets wat wij van harte ondersteunen. Ook maakt Rotterdam met een nieuw stadion kans om een van de speelsteden voor het EK2020 te worden."