'Broertje' Lukaku: Geen zin om te blijven
Linksback zoekt naar club waar hij speelminuten krijgt in aanvallende rol

'Broertje' Lukaku: "Geen zin om te blijven"

17-06-2013 15:36
3

"Ik heb een rotseizoen achter de rug", zegt Lukaku tegenover Bediables. "In het begin van het seizoen was ik lang out met een blessure. Dat heeft er voor gezorgd dat ik pas derde keuze was achter Safari en Deschacht. En toen ik terug kwam, heb ik nooit de indruk gehad dat ik de concurrentie kon aangaan met die twee. Dus nu ik ga ik op zoek naar een uitleenbeurt."

Van den Brom hoeft echt niet te rekenen op een langer verblijf van Lukaku. "Nee ik heb geen zin om te blijven. Ik was de enige speler in de A-kern die geen enkele wedstrijdminuut heeft gekregen. Zelfs niet in de beker. Ik ben slechts twee keer geselecteerd. Dat is helemaal niets. Ik wil de top bereiken, met een seizoen zoals vorig jaar ben ik niet tevreden. Ik heb nog niet met Anderlecht gepraat, maar ik wil dit in ieder geval niet nog een seizoen meemaken."

"Op dit moment heb ik nog steeds het gevoel dat ik niet als een volwaardig lid van de A-kern word beschouwd. Op het einde van de vorige transferperiode in januari heeft het bestuur mij gezegd: 'Je hebt nog drie dagen om een nieuwe club te zoeken. Als je ze niet vindt, moet je naar de B-kern.' Natuurlijk vond ik geen club in drie dagen."

Bijkomend probleem is dat men bij Anderlecht een linksback ziet in Lukaku, waar hij zelf een meer aanvallende rol wil. "Iedereen die me ziet spelen, beseft dat ik meer offensieve dan defensieve kwaliteiten heb. Maar Anderlecht kiest er voor om me achterin te zetten. Ik heb nog niet de kans gehad om mij elders te bewijzen. Ik ben een moderne voetballer. Alleen Vanden Borre heeft in België misschien een even offensieve speelstijl als mij. Maar ik geloof niet dat de trainer het aan had gedurfd om Jovanovic op de bank te zetten."